Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ontdek de kracht van cognitieve talentontwikkeling / Liv Van Hyfte

24 mei van 09:30 - 15:30

Inhoud

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe je als begeleider in het secundair onderwijs kunt omgaan met onderpresteren, perfectionisme, of een gebrek aan motivatie bij leerlingen? Misschien ben je zelfs bekend met de uitdagingen van jongeren die kampen met faalangst. Goed nieuws: onze aankomende vormingsdag staat volledig in het teken van het begrijpen en ondersteunen van cognitief sterk presterende leerlingen! 

Tijdens deze dynamische dag nemen we je mee op een reis door de wereld van cognitieve talentontwikkeling. Een reis waarin de wetenschappelijke onderbouwing als rode draad dient, en waarbij we voortdurend reflecteren op de eigen praktijk in de schoolcontext. Verwacht boeiende inzichten, interactieve sessies en concrete voorbeelden van ‘goodpractice’ die je direct kunt toepassen in jouw school. 

Mis deze kans niet om jouw begeleidersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen ennaar school terug te keren met een frisse kijk en praktische tools om meteen aan de slag te gaan. Schrijf je nu in voor deze boeiende vormingsdag en ontdek de sleutel tot het ontwikkelen van het volledige potentieel van cognitief sterk presterende leerlingen! 

Doelstellingen

Je krijgt Inzicht in het model van cognitieve talentontwikkeling. Na deze dag begrijp je de mechanismen achter de ontwikkeling van cognitieve talenten en weet je hoe je deze kennis kunt toepassen in de begeleiding van leerlingen. 

Je zietkansen om leerlingen te motiveren. Ontdek concrete en effectieve manieren om leerlingen te motiveren, zelfs wanneer ze lijken te worstelen met onderpresteren of een gebrek aan drive. 

Je kan reflecteren op oorzaken van faalangst. Krijg diepgaand inzicht in de oorzaken van faalangst en laat je inspireren door methoden (‘goodpractice’) die faalangst kunnen verminderen. 

Voor wie

begeleiders
coördinatoren
leerlingenbegeleiding
ondersteuners
secundair onderwijs
 

Extra informatie

Deze vorming past binnen het project ‘Talent’ en kunnen we daarom gratis aanbieden.

Schrijf in via deze link.

 

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
09:30 - 15:30
Evenement Tags:
bezoek website

Organisator

GO! Pro

Locatie

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
Brussel, 1000
+ Google Maps