Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Leerstart: lezen en beginnende geletterdheid – zelfregulerend leren / Leerpunt

26 augustus van 09:00 - 12:30

LeerSTART thema 1: Lezen en beginnende geletterdheid

Lezen is de basis van alle leren. De aandacht voor lezen in het onderwijs is dan ook terecht groot. Maar ‘gewoon’ wat extra lezen of meer leesopdrachten geven, heeft niet altijd het gewenst effect.

Voor een leerkracht is de tijd schaars en de energie niet oneindig. Wat je doet, moet impact hebben. Zo wordt jouw tijd en energie efficiënt ingezet.

Kiezen voor onderbouwde strategieën en aanpakken om te (leren) lezen, zorgt ervoor dat dat gebeurt.

LeerSTART thema 2: Zelfregulerend leren

Zelf het leren in handen nemen en kunnen plannen zijn belangrijke voorwaarden om tot leren te komen. Ook voor dit zelfregulerend leren is meer en meer aandacht in het onderwijs. Maar hoe doe je dat effectief en efficiënt? Onder andere door de onderbouwde strategieën en technieken te gebruiken om zelfregulerend leren te stimuleren. Bij kleuters ligt de focus meer op zelfregulatie en sociaal-emotioneel leren: emoties kunnen benoemen en zelf leren aanvoelen waar de grens ligt.

Webinars: inhoud & opzet

Verschillende schoolteams uit verschillende onderwijsniveaus leggen elk in een eigen webinar uit hoe zij evidence-informed tewerk gingen (en gaan), welke hindernissen ze tegenkwamen, welk proces ze hebben doorlopen en welke resultaten ze nu kunnen voorleggen. De link met onderzoek wordt gelegd en als deelnemer kan je vragen stellen aan de presenterende scholen.

Save the date!

Al dit lekkers wordt aan jou gepresenteerd op maandag 26 en dinsdag 27 augustus 2024. Welk thema op welke dag aan bod komt, wordt nog beslist.

Inschrijven voor één of meerdere webinars kan vanaf 18 augustus 2024. Achteraf worden opnames online geplaatst (zonder het vraaggesprek).

Last van zomervergeetstress?

Geen probleem, Leerpunt zorgt voor jou! Laat je naam en mailadres achter via dit formulier en ontvang als eerste de links om je te registreren voor een of meerdere webinars.

Gegevens

Datum:
26 augustus
Tijd:
09:00 - 12:30
bezoek website

Organisator

Leerpunt.be
E-mail
info@leerpunt.be

Locatie

Online