Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Chris Van Dam / Coachen van je leerlingen: oplossingsgericht aan de slag

17 januari van 09:00 - 16:00

Inhoud

Met de toenemende diversiteit in het onderwijs is het als leerkracht een uitdaging om leerlingen te ondersteunen en te stimuleren. Een valkuil hierbij is dat we gaan focussen op waar het moeilijk gaat en acties stellen vanuit de problemen die zich voordien in de klas, op de speelplaats, tijdens de turnles, in de thuiscontext, …

Bij het oplossingsgericht coachen duiken we minder in de problemen, maar vooral in de successen. Geen enkel probleem doet zich 24 uur per dag voor. We gaan op zoek naar de uitzonderingen: wanneer doet het probleem zich niet of minder voor? En hoe pakken we deze situaties concreet anders aan? Heb je ook interesse om de oplossingsgerichte mindset te ontdekken en deze toe te passen in korte coachingsgesprekken met je leerlingen?

Tijdens deze 3-daagse opleiding ontdek je het verschil tussen het oplossingsgericht en probleemgericht denken. A.d.h.v. intervisie trainen we intensief het oplossingsgericht taalgebruik tijdens het voeren van gesprekken, meteen toepasbaar in de eigen klascontext. Dit alles in een veilig kader waarin je kan oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zowel de theorie als intervisie zal gelinkt worden aan jullie dagdagelijkse praktijk als leerkracht.

Doelstellingen

Op het einde van deze 3-daagse opleiding:

· Kan je een oplossingsgericht coachingsgesprek voeren met een leerling

· Hanteer je de oplossingsgerichte mindset in je dagdagelijkse klaspraktijk

· Ervaar je de kracht van de waarderende houding

Voor wie

Basis- en secundair onderwijs

  • Leerkrachten
  • Zorgcoördinatoren
  • Leerlingenbegeleiders

 

Deelnameprijs: € 250

Gegevens

Datum:
17 januari
Tijd:
09:00 - 16:00
bezoek website

Organisator

GO! Pro

Locatie

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
Brussel, 1000
+ Google Maps